Menu
Gildia Pióra na Patronite

NIC

Gdzie jest ta cholerna siła,
która miała mi pozwolić żyć?
W bagnie życia ją zgubiłam.
Patrzę wprost i widzę: NIC.

Gdzie są ci cholerni ludzie,
co obiecywali zawsze być?
Są. Zaszczuci życia trudem.
Patrzę w tłum i widzę: NIC.

Gdzie jest to cholerne szczęście,
co nadziei trzymało nić?
Patrzę wprost i coraz częściej
widzę tylko wielkie NIC.

Gdzie jest to cholerne życie?
Pytam i chce mi się wyć!
Imię losu to: Dręczyciel.
Patrzę w lustro. Widzę: NIC…

[16.08.2012]

16 935 wyświetleń
143 teksty
58 obserwujących