Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kwiat jednej nocy

Gdzie jest kwiat nocy, który mi dałeś ?.......
Nie widzę go, wyblakł.......
Złamane serce próbuję skleić.......
Budząc wspomnienia, raz po raz.......
Jesteś, to znowu Cię nie ma.......
Przede mną ja, ja i tylko ja.......
Lustra zasłonię, odsłonię okna.......
Za nimi mroźny księżyca blask.......
Nie mogę jeść, nie mogę spać.......
Spotkajmy się ponownie.......
Przyjdź o północy, czekam.......
Czekam, jak każdego dnia.......
Jeśli przyjdziesz, proszę zostań.......
Zostań, aż świt nie rozłączy nas.......
Księżyc w pełni, na granatowym niebie.......
Zatrzymam go we wspomnieniach - dla Ciebie.......
Gdy znów będziemy Ty i ja.......
Oddam Ci jego srebrzysty blask.......
Stanę się gwiazdą na Twoim niebie.......
Tą, która wskaże Ci dobry szlak.......
Gdzie jest kwiat nocy, który mi dałeś ?.......
Czy wrócisz, zostaniesz.......?
Odpowiedzi brak.......
Nadszedł kolejny świt.......
Wyblakły od złudzeń świat.......

40 324 wyświetlenia
275 tekstów
38 obserwujących
  • solange1969

    12 September 2021, 20:18

    przepiękny wiersz,trafil natychmiast do mojego serca :)

    • kuloodporna

      12 September 2021, 22:44

      .....dziękuję oj...to miłe....😊🌼🌼🌼

  • oszi3

    12 August 2021, 10:14

    Apetyczne dla duszy wytwory z mózgu. Mniam mniam 🌹

  • 28 July 2021, 02:00

    Ładne. :)

  • scorpion

    26 July 2021, 08:24

    Wyblakły... Może czas się otrząsnąć, przybić do innego, lepszego brzegu?

    • kuloodporna

      26 July 2021, 20:35

      ....tak myślisz......?😊🌼🌼🌼

    • scorpion

      27 July 2021, 15:39

      Twoja decyzja :)

    • kuloodporna

      27 July 2021, 20:56

      .........niby dorosła a nadal przerażają mnie " słowa" - twoja decyzja........😊🌼🌼🌼