Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 18 February 2021

Tajemnica

Gdzie jest kwiat, który uschnął
Ptak, który nie doleciał do jutrzejszego świtu
Uśmiech, który zastygnął w wieczności

Pytam bo wczoraj choć przecież już przeszło
Przywarło do powiek wspomnień
i łez czystych jak źródło

Więc skoro minęło
Dlaczego jest pełne
A teraz umiera w nicości

Pytam gdzie jesteś atomie
co z Jego serca zabrałeś ostatnie bicie

Mówią, że Jesteś szczęśliwy
Moja wiara nie jest tak silna
W niebycie
Spowite mgłą zwatpienie

2023 wyświetlenia
26 tekstów
3 obserwujących
  • Giakonika

    18 February 2021, 22:18

    Kwiat usechł, zamiast uschnął
    uśmiech zastygł, zamiast zastygnął
    - brzmiałoby ładniej :)

    tym bardziej, że wiersz jest piękny i poważny.

    od Bromba, Kardisz, laser show
  • 18 February 2021, 20:15

    Brakulacje!!! :))

  • 17 February 2021, 05:47

    No tak...
    Brak.... ;)
    Miłego dnia. :))