Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bratnie dusze

Gdzie błękit wody
odbija gwiazdy
tam bratnie dusze
się rodzą.

Potem zajęte
własną wędrówką
wciąż dalej od siebie
odchodzą.

Dopiero z czasem
gdy niebo z ziemią
w horyzont ułożą
pożycie.

Jak w dniu urodzin
znów będą razem.
Jedno drugiego
odbiciem.

29 wrzesień 2015

28 083 wyświetlenia
253 teksty
34 obserwujących
  • Eneida

    11 October 2015, 12:30

    Jedno, drugiego odbiciem... - podoba mi się.

  • Odys syn Laertesa

    3 October 2015, 23:12

    Dzięki PWL :) pozdrawiam równie serdecznie

  • PainWithoutLove

    2 October 2015, 20:05

    Jestem pod wrażeniem. Wiersz przepiękny, zatrzymuje na dłużej.. pozdrawiam serdecznie :)

  • Odys syn Laertesa

    2 October 2015, 18:57

    Dzięki nicola. Pozdrawiam

  • nicola-57

    2 October 2015, 18:54

    bdb