Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wigilia

gdy zapada mrok
pierwszą gwiazdą
dajesz mi znać
że nie jestem sam

wsłuchany w wiatru szum
cichutki szept
w kolędę wpleciony
zamykam oczy
by poczuć znów
jak dłonie w moje wplatasz
by iść
gdzie jeszcze nie był nikt
bez drogowskazów
z miłości nakazu

gdziekolwiek jesteś
ze skrzydłami czy bez
miłością
zwyciężasz śmierć

Każdemu co tu zajrzy - Wesołych Świąt życzę :)

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Melia

    24 December 2016, 23:27

    wzajemnie ;)

  • Cris

    24 December 2016, 13:29

    Radosnych Świąt :)

  • 24 December 2016, 11:07

    piękny wiersz, dziekuję,