Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dom

Gdy wiatr zerwał nam dach
nie mówiliśmy nic
Gdy dzieci z sąsiedztwa wybiły nam okna
nie mówiliśmy nic
Gdy trzęsienie ziemi powaliło nam ściany
nie mówiliśmy nic
tylko trochę zimno
Gdy podłoga zapadła nam się pod nogami
mówiłeś że tak ma być
a ja że Twoja wina
Gdy został nam tylko fundament
mówimy że nie da się odbudować
Poczekajmy
aż zarośnie mchem

898 wyświetleń
3 teksty
0 obserwujących
  • 22 February 2018, 11:19

    smutny w pewien sposób, ale pięknie ujęty w metaforę tekst