Menu
Gildia Pióra na Patronite

ZNIECHĘCENIE

Gdy się budzi pierwsza gwiazda;
Ta co spełniać ma marzenia;
Wyfruwają wtedy z gniazda;
Czarnoskrzydłe przemyślenia;

Porozrzucać klocki życia;
W kształt zupełnie innych zdarzeń;
Móc sie w pełni, móc zachwycać;
Tym co teraz w strefie marzeń;

Spadły plany na podłogę;
Rostrzaskały się o beton;
Od początku zacząć mógł bym;
I postawić nowy żeton;

Łudzić mógł bym się na nowo;
Nowy zarys wyryć w głowie;
Albo ciągnąć standardowo;
Swoje życie szablonowe;

Czy mam chęci i odwagę;
Wkroczyć w mglistość przeznaczenia?;
Czy mam siłę, czy dam radę?;
Nie mam. Nie ma we mnie już krążenia!;

6419 wyświetleń
50 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!