Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szumy samotne

Gdy od serca odwrócisz lico
Szumy samotne piękno zakłócą
Nadzieja w wiarę będzie matrycą
Wtedy pozwolisz odejść uczuciom.

Gdy od pragnień będziesz uciekać
Lęki goryczy z wędrówki powrócą
Dusza pocznie zaniechać
Wtedy pozwolisz odejść uczuciom.

Gdy od miłości odbiegniesz w dale
Wykupisz życie za uzbierane żale
Kołysanki do snu nie zanucisz
Bo pozwolisz odejść uczuciom.

78 899 wyświetleń
936 tekstów
120 obserwujących
  • Voyage

    5 January 2011, 15:47

    Ładne, podoba mi się ;)

  • Żelek

    12 December 2010, 17:31

    Nie wiem jakim cudem umknął wcześniej mojej uwadze, ale skoro już na niego trafiłem, to zabieram do zeszytu. Piękny.

    Pozdrawiam ;-)

  • Seneka 18

    6 December 2010, 20:35

    Bardzo ładny wiersz...Pozdrawiam :)

  • giulietka

    6 December 2010, 20:24

    ...wykupisz życie za uzbierane żale...

    Doskonały wiersz, jak zwykle lekkością urzekający...