Menu
Gildia Pióra na Patronite

Melodia sierpniowa

AMA

AMA

Gdy odeszłam od Ciebie, była zima, kochany
Bezsilnością zmęczona, żyłam ja - ptak zbłąkany
Połamałam swe skrzydła, w rozpaczy zanurzyłam
Już nie chciałam Cię widzieć, tak wielką raną byłam
W udręce i cierpieniu związałeś moje serce
A nie pobiegłeś za mną, nie rzekłeś słowa więcej
Mijają zimy, lata, wiosny i te jesienie
A ja wciąż Cię pamiętam, choć niczego nie zmienię
Kochałam, utraciłam, naukę tę dziś widzę ,
Że pokutą jest miłość, co mi żyłami płynie

31 311 wyświetleń
315 tekstów
37 obserwujących
  • AMA

    31 August 2019, 16:05

    dziękuję i pozdrawiam : )

    od Nughal
  • kati75

    30 August 2019, 06:03

    Pięknie napisane :-)