Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cienie najdotkliwiej znaczą szept

gdy odcinam bezmyślność
pragnienie drży prawdą
niemalże nosząc moją skórę

więc milcząc pozwalam
na nienamacalną słabość
niczym niepodzielną chwilę

a za dnia pojaśnieją mi oczy
bo bezdroża nasycą się barwą
nieprzytomności zmysłów

26 003 wyświetlenia
524 teksty
59 obserwujących
  • 19 February 2018, 15:40

    piękny tekst- pełen słów , które czuje serce

  • onejka

    19 February 2018, 15:02

    W cieniu kłębią się emocje...ciekawe spojrzenie :)

  • Adnachiel

    18 February 2018, 17:51

    Świetny wiersz.
    Choć żadnej ciemności tu nie widzę :P
    Więc wybacz RozaR'owi wszelkie insynuacje. To pewnie przez te nocne poty :D

    Wszystkim życzę miłego wieczoru :))

  • Papużka

    17 February 2018, 22:58

    A jednak...

  • RozaR

    17 February 2018, 22:57

    Widzę ciemność

  • Papużka

    17 February 2018, 22:55

    Radzę skorzystać z opcji "ukryj teksty", gdyż nie zamierzam "oświecać".

  • RozaR

    17 February 2018, 22:43

    Racz nas oświecić sensem albo
    wybaw nas od wierszy twoich