Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wędrówka psich dusz...

Na kanapie najpiękniejszych snów
zostały tylko psie kocyki
a na szybie nie ma już odbitych nosów...

Zadręczamy się w myślach z tamtych dni
zanosząc pytanie na tęczowy most
czy możemy jeszcze zrobić coś więcej ? ...

W odpowiedzi zza schroniskowych krat
przebija się wątły głos
tak... przyjdź... pokochaj mnie jeszcze raz...

190 653 wyświetlenia
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Emi2

    15 November 2016, 09:56

    Trafia do serca. A pytanie – „czy możemy jeszcze zrobić coś więcej?”- w kontekście pointy brzmi tak pocieszająco. Wiersz naprawdę mi się podoba.

  • onejka

    14 November 2016, 21:48

    I gdyby można było przygarnąć je wszystkie...albo sprawić, żeby nie potrzeba było takich miejsc.

  • giulietka

    14 November 2016, 12:54

    Twoje wiersze są takie jak Ty, ciepłe i autentyczne!
    I jak tu nie przyjść do Ciebie i się nie ogrzać w taki zimowy dzień?;)

  • Malusia_035

    14 November 2016, 10:30

    bardzo ładny

    Pozdrawiam :)