Menu
Gildia Pióra na Patronite

Muza

Gdym ujżał twą twarz złocistą,
w świetle świec zapachowych,
nie sądziłem, w tę noc mglistą,
iż zdobędę doświadczeń nowych...

Przez chwilę wątpiłem w twoją chęć zostania,
sądząc po ruchach aksamitnego ciała,
lecz zostałaś ze mną na dłużej bez gadania...
Wbrew pozorom słuszne iż to działa

Twoja obecność wzmaga we mnie dreszcze,
uczucia tak wspaniałe, iż skupienie odchodzi,
Chcę jak najdłużej być z tobą, chcę jeszcze!
jesteś moją muzą, której nikt nie ułagodzi...

57 134 wyświetlenia
1702 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!