Menu
Gildia Pióra na Patronite

gdy ktoś chce tak po prostu być
trwać z pomocna dłonią
i słuchać
i podać czasem chusteczkę
zaklętą w słowo

to tak po prostu...
jest...
pomimo i wbrew

nie pozwoli zabłądzić
ni upaść nazbyt boleśnie
i choćby niebo
najciemniejszą chmurą się stało
to ta dłoń zawsze, ale to zawsze
do słońca zawiedzie...

prędzej, czy później
tak właśnie będzie

a dla mnie
dziś już jest inne od wczoraj
twoją jedyną prawdą wiedzione
i choć dni w różaniec były splecione
nie powiem ni słowa...
dlaczego tylko w niepamięci
nie potrafię się schować

19 402 wyświetlenia
295 tekstów
23 obserwujących
  • 24 June 2018, 09:54

    Śliczne, choć smutne...
    Pięknego dnia. :))

  • kati75

    23 June 2018, 17:49

    dobrze mieć przy sobie kogoś takiego,co bez względu na wszystko przy tobie jest,nawet słowem albo nawet milczeniem.Taka świadomość potrafi wywołać uśmiech na naszej twarzy:-))))))))))zostawiam go w dużej ilości Iwonko,Pozdrawiam:-)