Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skrytość

Gdy księżyc skryje się za chmurami
Gdy słońce skryje się za horyzontem
Ja skryje się za swoim cieniem
I dostrzegę wszystko zwłaszcza Ciebie

Gdy wiatr skryje potok słów
Gdy deszcz skryje uśmiech mój
Ja skryje się za chmurą ciemną
I usłyszę wszystko zwłaszcza Ciebie

Gdy śnieg skryje puchem ziemię
Gdy lód skryje jedno serce
Ja skryje się za drzwiami
I przeczekam zimę w cieple

Gdy promyczek skryje świat
Gdy ciemność skryje blask
Ja ukryję się na wieki
I nie ujrzę nigdy Ciebie

6319 wyświetleń
39 tekstów
2 obserwujących
  • 15 January 2020, 20:44

    Witaj
    Wielokrotność słowa "skryje", sprawia, że wiersz staje się nudny.
    A taki w rzeczywistości nie jest.
    Wkradł Ci się błąd w słowie Dostrzegać.
    Pomysł fajny, nad treścią trzeba troszkę popracować.
    Moim zdaniem. :)

    od Arias