Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Dziecięca naiwność~~

http://www.youtube.com/watch?v=ukYB2OhoZ0Y

Gdy komuś zbyt mocno zaufasz
Potrafi cię zranić najmocniej
Więc na co dziecinna naiwność
Żyć chwilą jest chyba najprościej

Pogodzić się jednak z tym trudno
Szukając wciąż winy u siebie
I wtedy jest nagle za późno
By kiedyś zaufać już nie wiem

Bo gdy się zakochasz naprawdę
Gdy boli cię każde rozstanie
I choćby łez wylać ocean
To w sercu na zawsze zostanie

Nie uda się przecież zapomnieć
Uczucia co kwitnąć zaczęło
Lecz takie są przecież realia
I to co tak drogie zniknęło

Zbyt ciężko jest wrócić w codzienność
Gdy serce wciąż będzie bolało
Lecz trzeba oszukać swą duszę
Udając że nic się nie stało...

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • misiek45

    30 November 2013, 15:38

    Dziękuję moi mili za wszystkie wasze komentarze za wpisy do swoich zeszytów i fiszki ,to dla mnie zaszczyt gościc Was w moich skromnych progach -pozdrowionka :)

  • Pechowa_

    30 November 2013, 10:46

    Idealny wiersz z przesłaniem dla Mnie ;))))

  • Naja

    29 November 2013, 21:21

    A żal pozostanie...

    Wymownie prawda opisana :-)

  • wolnaenergia

    29 November 2013, 16:04

    Fantastycznie mądry przekaz w pięknych czaru słowach.

  • AsiKa

    29 November 2013, 13:09

    Oj nie da się zapomnieć, ani uczuć, ani tego co się zaczęło w nas...
    nie da się nawet gdy codzienność i realia nas przytłaczają :)
    Ładnie napisane:)

  • krysta

    29 November 2013, 12:50

    Bardzo wymowny wiersz...pięknie napisany...
    Pozdrawiam Agnieszko :)

  • Jaśko

    29 November 2013, 09:56

    Widzę że u Ciebie również coś się zmieniło i dojrzało .
    Ładne ...
    Pozdrawiam
    Janusz

  • onejka

    29 November 2013, 08:40

    Ten wiersz jest taki mądry, pełny pokory i dojrzałości, subtelnie kobiecy na wskroś.
    Piosenka Edyty idealnie wkomponowana... " bo jeśli spełniają się sny, to nie wiem o czym powinnam dziś śnić"...też nie wiem :(

    Miłego dnia Ci życzę Agnieszko :)