Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ostatnie Źdźbło

Gdy już wyniesiesz na podeszwach
Ostanie źdźbło ekspresji Tatr i Bieszczad
Gdy już tylko z kreskówki pies i kot
Zostaną do wieczornych pieszczot
Gdy za oknem słowik zakwili nokturn
Oddając się krukowi na ścierwo
I z podziwem czego człowiek dokonał
Przełączysz się na pięćsetny kanał
Nie wiedzieć czemu
Popijając z proszku jogurt
Zatęsknisz do świtu który budził kogut
Na kanale pięćset pierwszym
Kwiaty z plastyku mówią dzieciom wiersze
Za porankiem kwiku świń rodzimej wsi
A nad nią wisi autostrad skrzyżowanie
Na kanale pięćset drugim
Człowiek płetwa żywcem żre płastugi
Za jesiennym zapachem stodoły
Pełnej siana i zagubionych lotnych kłosów
Na kanale pięćset trzecim
Model Człekorobot 4 oddycha lekko kosmosem
Za potem konia który ciągnął furmankę
W kurzu polnych dróg,
W świątecznych śniegach dzwonił kulig
Na kanale pięćset czwartym bunt pilota-
Mówi ludzkim głosem, że nie nada
Na drzwiach od stodoły latać
Na kanale pięćset piątym;
Sprawozdanie z kolonizacji Marsa
Jak ziemskich klonów klan bohaterów
Dorzyna niedobitki Marsygenów
Którzy już nie chcą wiedzieć, jakie szczęście
Niesie na strudzonych barkach
Ziemska Cywilizacja i Demokracja.
Na kanale pięćset szóstym
Seks-shop genderów
Na kanale pięćset siódmym
Seks-shop homo-seksów
Na kanale pięćset ósmym
Seks-shop sex-abstynentów
Na kanale pięćset dziewiątym
Bill Gates przemyca złoty ryż w kontenerach
Humanitarnej pomocy Marsygenom
Na kanale pięćset dziesiątym
Wisi ogłoszenie „ bardzo przepraszamy mieszkańców EU and I
spowodu awarii dystrybutora mleka prosto od trawy
do mieszkań i zasilania Superkomputera
Rozumu Kontynentu” z dopiskiem petitem
„dyżurny dyslektyk celebryta z powodu nadmiaru błędów
nadmierną działkę strzelił sobie w kolano i powita rano”.

8168 wyświetleń
74 teksty
90 obserwujących
  • onejka

    6 May 2014, 10:51

    Ogłupianie modne jest i ma coraz więcej wyznawców

  • fyrfle

    22 April 2014, 17:47

    Dobre! Ja dodam od siebie, że na wszystkich tych kanałach Santo kanonizują, mnie krzyżując , ale mam 300 metrów od domu las, działki i przyznam, sie szczerze, że nigdy nie włączam TV, bo po co?