Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cisza ulic

Gdy już wiatr zdmuchnie świeczki.
Róża uschnie mimo wody.
Wina smak gdzieś wyparuje
w tytoniu ciemnym dymie.
Blaski nocy odebrane.
Twarde krzesła połamane.
Cisza ulic.
Skrzypek stary, struny wygiął marzeniami.
W cieniu błazna, ośmieszeni.
Zapomnieniem odrodzeni.
Życiem jednak zniesmaczeni.
Jednak życia nikt nie zmieni.

13 730 wyświetleń
175 tekstów
60 obserwujących
  • motylek96

    5 April 2012, 17:22

    "Skrzypek stary, struny wygiął marzeniami"
    i
    dlatego warto