Menu
Gildia Pióra na Patronite

Werther'S Original

Gdyby tak życie miało
aksamitnie mleczno-słodki
smak
a każdy dzień rozpływał się
rozkosznie miło
pieścił wszelkie zmysły
nasycał jedynie słodkością
smakować by go można z lubością
czy nazbyt nudne by to nie było
i z czasem wszystkich by nie zemdliło ?
Lepiej z umiarem słodycz próbować
Życie
słodko gorzki smak musi zachować
doświadczać i hartować
by własna duszę każdy mógł kształtować
i uzupełniać siebie nawzajem
dobrem i umiarem
By jak Werther'S Original
Od czasu do czasu
Rozkosznie się rozpływać

*spróbujcie Werther'S Original

19 405 wyświetleń
295 tekstów
23 obserwujących
  • I.Anna

    21 November 2017, 07:32

    Kati miło mi odnajdywać Twoje ślady :)
    a ja dzisiaj mam cukierka do kawy
    dobrego i uśmiechniętego dnia

  • kati75

    18 November 2017, 09:54

    czasem trzeba sobie życie osłodzić,bo ma czasem gorzki smak...mnie się podoba ten wiersz od razu przyjemniej ;)pozdrówka Iwonko;)

  • I.Anna

    18 November 2017, 09:21

    Jak ty to mówisz czasem a taki gniot sobie napisałam, ostatnio jadłam te cukierki i tak mi się ułożyło w głowie
    Słodkości w codzienności życzę wiele

  • 18 November 2017, 00:14

    Słodycze? Na noc?
    Musisz być niemiłosiernie chuda. :P
    Zgadzam się ze Skrzydlatym. :))

  • Adnachiel

    17 November 2017, 11:48

    Bardzo wartościowy tekst.
    Idę kupić cukierki :))
    Pozdrawiam :)

  • Cris

    17 November 2017, 08:27

    Tak... znasz gorycz, poczujesz słodyczy smak i to jest ok. Pozdrawiam :)