Menu
Gildia Pióra na Patronite

Małe państwo

Gdybyśmy stanowili
Takie małe państwo
Dziesięć tysięcy nie więcej
Nie było by pandemii i locdownu
Bo niby dlaczego i czemu
Że dwóch chorych na grypę
Że ten jeden zmarł
Wszak i tak był chory
I zmarł jedynie
Nieco przedwcześnie

Nikt by palcem nie ruszył
Nikt nie zamknął szpitali ni szkoły
Takie małe państwo
Pomaga mądrzej
Wszystko w głowie ułożyć

76 458 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!