Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdyby

Gdybyśmy mogli przeżyć to jeszcze raz,
Gdybyśmy mogli cofnąć czas,
Jeszcze raz przejść tymi ulicami wtedy mniej szarymi,
Jeszcze raz podzielić się planami i marzeniami naszymi.

Kiedyś trawa była bardziej zielona,
Teraz jest bez wyrazu, jakaś odmieniona.
Niebo jakieś ciemne, cierpienie wciąż zsyła,
Kiedyś nie jedna chmurka szczęścia się zjawiła.

Pogoda w sercu zawsze jakaś jest,
Raz upał, raz zamieć.
Lecz najważniejsze, żeby tych dobrych chwil,
Nie puścić w niepamięć.

13 424 wyświetlenia
74 teksty
3 obserwujących
  • 9 December 2013, 01:44

    Dziękuję i pozdrawiam :)

  • krysta

    9 December 2013, 00:13

    Ważne,by nie użalać się, a wręcz chcieć przeżyć jeszcze raz, ale to samo...i co było "...Nie puścić w niepamięć."
    pozdrawiam :)