Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Gdybyś zapytał się mnie, co wczoraj robiłam
To zamknęłabym powieki
Albo ze wstydem spojrzałabym w podłogę
Po chwili zaczęłabym snuć swoją opowieść o życiu
Życiu niedzisiejszym, bo życiu sennym
Nie opowiadałabym o tobie
Ani o niebycie
Nie opowiadałabym o nienawiści
Bo podobno bajki są o szczęściu

A wczoraj przecież śniłam nie twoją bajkę
Baśń o chłopcu, którego imienia nie wolno mi zdradzać obcym
Złożyłam mu przysiegę
Na wieki wieków serce
Za miłość

Pamiętaj, ja nie opuszczam ludzi
Nie moja wina, że usta szybko przyzwyczajają się do struktury twarzy innych osób
Zapach ulatnia się nieproporcjonalnie w stosunku do wspomnień
A blizna po bliźnie blednie
Pamiętaj, ja nie opuszczam ludzi

11 830 wyświetleń
154 teksty
31 obserwujących
  • CzerwonaJakKrew

    6 October 2015, 13:40

    Dziękuję bardzo...

  • silvershadow

    20 September 2015, 21:44

    Kolejny wspaniały wiersz. Naprawdę lubię Cię czytać.