Menu
Gildia Pióra na Patronite

dno serca - miejsca które umarły

Gdybyś wiedział...
co Bóg ma na myśli
rozsypałbyś się jak powieść,
która chce ukryć swoje złe strony -
zasłaniając oczy.

Tam gdzie podmuch
nienawiści zaślepionych oczu
oszukanych serc
nie upadaj jak przedmiot.
Nawet gdy upadniesz... miej godność
gdyż cierpliwa nagroda wierności -
p o d n o s i.

W chwilach razem
gdy magia panuje nad sercem
...
jesteś dobry
i jesteś n i e d o w i a r y
ziarnem prawdy
nieskiełkowanej
mostem - rzeczywistości
ziemskiej z niebiańską.

Zamknij oczy... raz jeszcze
p o s ł u ch a j
jak nuty wiatru pod włos
czeszą Boskie słowa
dla mnie
dla ciebie
------------------------
widziałem na spacerze...

https://youtu.be/QKH3-IoF5b8
‎wtorek, ‎19 ‎maja ‎2020

29 498 wyświetleń
435 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!