Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdzie uśmiech, a gdzie serce moje jest.

Gdybyś mnie witał tym razem, dzisiaj,
nie zobaczyłbyś mej twarzy.
Gdyż skryty mój uśmiech jest na dnie serca mego,
ukazany tylko dla odważnych.
Nie poznałbyś mnie nawet po twarzy rysach,
dlaczego chcesz więc twarz mą widzieć?
Gdy przecież ważne dla każdego
jest, co się w sercu ma naprawdę,
czy dobrocią częstuje,
jak człowieka miłuje.
Zatańcz dla mnie raz jeszcze, pokaż jak się radujesz,
weź mą łzę i na papier przelej, jeśli umiesz.
Nie smućmy się nigdy, gdy ty i ja
razem jesteśmy w tym momencie.
Spójrz mi w twarz,
zobacz czy to aby nie jest me serce.

2925 wyświetleń
30 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!