Menu
Gildia Pióra na Patronite

****

Gdybyś czytał między wierszami
To, czego pragnę, znalazłbyś
Niech w sercu moim znów się zapali
Ogień, co zgliszcza zostawia i dym.
I z jednej strony chęć, by się ogrzać
Chociaż przez chwilę poczuć ten żar
Z drugiej strach zimną osadza szadź,
Że to igraszka, forma zabawy, że szybko pryśnie miłości czar.

Tak też swe siły tracąc na walkę
Chowam uczucia pod wierszy woalkę
I marzeniami otulam duszę
Tak czy inaczej żyć przecież muszę.

3501 wyświetleń
40 tekstów
2 obserwujących
  • odwrócona

    14 April 2016, 15:47

    Tak, ale .........gdy żar, zgasi chłód, zamarzamy......
    Pozdrawiam...:)

  • Chluby_kwiat_mowi_Drumphe

    13 April 2016, 19:52

    Żar, który poczuty został, zapomniany nie będzie :)