Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Gdybyś była jak tort,
Przyozdobiłbym cie w świeczki.
Gdybyś była książką,
przeczytałbym od deski do deski.
Gdybyś była kwiatkiem,
podlewałbym cię,
rokoszował się twoja wonią,
chroniłbym przed chłodem,
otulał dłonią.
Gdybyś była morską falą,
wzburzoną i spienioną...
Utopiłbym się w tobie by,
poczuć to co masz w sobie.
A może jesteś jak zefir ?
Nie, raczej wiejesz ciepłem,
jak halny...
Chciałbym lecieć tak z Tobą,
być partnerem idealnym.

4134 wyświetlenia
25 tekstów
4 obserwujących
  • Queyk

    13 June 2013, 22:43

    Dziękuje Paniom za opinie, pozdrawiam, miłego wieczoru.

  • krysta

    13 June 2013, 10:57

    bardzo ładny wiersz :) pozdrawiam :)

  • misiek45

    13 June 2013, 06:47

    Ujmujący wiersz w pełnych fascynacji wersach-pozdrawiam miło na dzień dobry:))

  • agniecha1383

    13 June 2013, 00:27

    niezwykłe to... uwielbienie:) Pozdrawiam uśmiechem...