Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdybyś był książka lub wierszem, ,
Mogłabym cię ująć w dłonie,
Poznać i zinterpretować,
Do patrzeć się jakie przesłanie niesiesz..
Poznała bym cię,
Mogłabym też nauczyć się ciebie na pamięć.
Wiedziałabym o czym myślisz i jak się czujesz,
Chciałabym byś zamienił się w słowa,
Chciałabym mieć cię czarno na białym.

Chciałabym przeczytać cię jak książkę.
Umieściłabym cię na górnej półce.

Gdyby ludzie byli zapisani w słowach. ..

72 082 wyświetlenia
610 tekstów
12 obserwujących
  • Naja

    14 October 2014, 00:36

    Bardzo ładny przekaz :-)

  • maty

    13 October 2014, 22:02

    Ładny wiersz :) ''poznać Cię do ostatniej strony . Niech cytuje mi to codzienność '' pozdrawiam :))

  • krysta

    13 October 2014, 21:23

    ciekawy wiersz...

  • fyrfle

    13 October 2014, 21:22

    Fajny wiersz, ale dobrze, że ludzie sie nie kończą...