Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odległość

Gdyby nie papieros wypalony dziś rano przy oknie
I łyk kawy wypity, z kubka, który zostawiłeś przypadkiem
Nie zapamiętałabym Cię wcale...

Tak to już jest, że miłość najlepiej nam wychodzi z dosyć dużej odległości

Gdyby nie ciepło Twoich dłoni, splecionych z moimi dłońmi
I ścieżki wydeptane zeszłej zimy w bramie
Nie pomyślałabym o Tobie więcej...

Tak to już jest, że miłość najlepiej nam wychodzi z dosyć dużej odległości

Gdyby nie obietnice, złożone przy wieczornym obiedzie
I marzenia wysnute bez pokrycia w przyszłości
Nie kochałabym Cię w ogóle....

Tak to już jest, że miłość najlepiej nam wychodzi z dosyć dużej odległości

2254 wyświetlenia
19 tekstów
1 obserwujący
  • E. Sienkiewicz

    19 February 2020, 21:13

    Czasami odległość, jest nie do zniesienia....

  • 9 February 2020, 00:56

    Czasami odległość pomaga znaleźć odpowiednią perspektywę i wtedy...
    zmniejszamy odległość. :)
    Pozdrawiam. :))