Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdybym diament miał dzielić,
na kilka mniejszych części,
i wskazać zaraz potem,
która najbardziej ładna,
wieczna cisza zapadnie
palec nic nie wskaże też...

Ale jeśli te części
złożone w jedną całość,
każesz mi znów ocenić,
wtedy usta przemówią,
by szepnąć Ci treść małą:
kocham Cię własnie całą.

24 366 wyświetleń
215 tekstów
222 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!