Menu
Gildia Pióra na Patronite

Prawda

Gdybym umiała malować
Malowałabym kobiety

Kobiety jedzące
Z wydętymi brzuchami
Rozchylonymi w rozkoszy ustami
Z winogronami zamiast oczu

Kobiety stare
Z brzydotą
I smutkiem na otwartych dłoniach

Kobiety młode
Z oczami szarymi
Z przeciętnością bezwładną

Malowałabym kobiety
Niczemu niewinne
Nie mogłabym siebie nazwać Rubensem ani nawet artystą ulicznym

Bo moje kobiety byłyby prawdziwe
Umiałyby oddychać.

11 830 wyświetleń
154 teksty
31 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!