Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdybym tylko mógł spojrzeć w dal,
spojrzałbym na niebo przyszłych lat.
Gdybym tylko mógł wrócić wstecz,
dotknąłbym milczących „Nie martw się”.
A jeśli jeszcze uda się,
pogłaszczę wszystkie czułe „Kocham Cię”.
I zaprowadzę ład, porządek, chaos
w myślach czarnych jak gorzkie kakao.

Zapalić świeczkę w oknie, pragnę dziś,
by nie pogubić domu na drogach złych.
A plan mój prosty jak ten cep,
zrealizuję jeszcze wczoraj - albo nie.
I ścigać się z myślami, wygrać, biec.
Muszę przechytrzyć siebie -nie da się.
Więc tchnień ostatnich kilka, wydam wtem,
gdy przeżyję do końca swych minut pęd.

13 182 wyświetlenia
102 teksty
66 obserwujących
  • sciezkazawila

    8 July 2010, 00:09

    rośniesz

  • awatar

    4 July 2010, 08:06

    Bardzo ładne "pogłaszczę wszystkie czułe "Kocham Cię"", Trafiony @@, pozdrawiam +:)

  • jendza

    29 June 2010, 09:59

    pięknie wszystkim dziękuję, za tak miłe komentarze:)

  • Piłkareczka*

    28 June 2010, 22:54

    Z mojej strony duży plus :) +

  • never

    28 June 2010, 20:08

    ładnie.

  • jendza

    28 June 2010, 19:30

    dziękuję:)
    Bardzo mi miło, że się podoba:)

  • motylek96

    28 June 2010, 18:59

    "...Zapalić świeczkę w oknie, pragnę dziś,
    by nie pogubić domu na drogach złych..."
    Ładnie:))

  • jendza

    28 June 2010, 17:59

    Mery dziękuję:)
    Ty to mnie zawsze z 'opresji błędowej' wyprowadzisz :)