Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Gdybym nagle miała pokazać ci swój świat
To znudziłbyś się nim szybko
Bo jest taki sam jak tysiąc dni temu

Tu jestem ja
A tam moje sny
Pełne bezgłowych postaci
Nade mną wczoraj
Dzisiaj przeszłości
Pode mnią
Słowa szeptane szukane smutne
Puste.

Tu jest mój świat
Taki sam
Tylko trochę inny
Ciasno mi w nim
Za dużo miejsca dla mnie samej

Gdybyś miał pokazać mi swój świat
To stałabym nad nim jak nad przepaścią
Bo lęk wysokości
I brak czucia

Stoję przed tobą
Zamiast ferii barw, nienazwanych kolorów
Zgniłozielone tęczówki

Odzywam się jako ostatnia:
"Dzień dobry
zgubiłam się.
Czy zna pan drogę powrotną?
Ta chyba prowadzi donikąd."

11 833 wyświetlenia
154 teksty
31 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!