Menu
Gildia Pióra na Patronite

wariacje

gdybym mogła patrzeć inaczej
mieszać pogodę z niepogodą
jak stuknięty malarz

malować obrazy śmiechem na wodzie

może gdybym umiała uprawiać nadzieję
w doniczkach

mieszkać na parapecie
pod pietruszkowym
drzewem

prowadzić rozmowy
ze słońcem w sprawie
cienia

może byłoby

- lepiej ?

22 047 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • luterin

    31 August 2013, 22:55

    Bardzo, proszę Otulonej sympatyczny komentarz :))

    Witaj Krysiu, cieszę się, że wpadło Ci w oko moje wierszydło !

    Relsom...ciekawie, może znośniej ?

    W koperkowym lesie (gdzie zima nie bywa)
    mieszkała onejka duszyczka wrażliwa...
    Uprawiała uśmiech no i dobre słowa
    bo taka właśnie była...taka...onejkowa...:))

    Gaiu, jak Ty to robisz, że w wersach ukrytą widzisz mnie wyraźnie ...?

    Rollo Tomassi, jeślim zaczynem się stała to chyba dobrze ?

    Jakże miłe mi były Wasze u mnie odwiedziny...

  • Gaia

    9 August 2013, 08:49

    Jesteś niemożliwa Luterin, ale widzę Cię przy parapecie i tych doniczkach...
    Cudnie zamyślasz :)

  • onejka

    8 August 2013, 22:13

    Takie wariacje kocham !
    Pietruszkowe drzewo, nadzieja w doniczkach...świetna wyobraźnia :)

    Pozdrawiam z koperkowego lasu ;)

  • krysta

    8 August 2013, 19:06

    Wspaniały wiersz :)