Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niemy

Gdybym mogła opisać światło
smugą ciepłego dotyku
odwróconym wzrokiem

kolorem krajobrazu
zależnym od pory i humoru
odbijającym się od okien

I gdyby udało się rozebrać czas
pochwycić, powziąć w ramiona
obedrzeć z abstrakcyjnych pojęć

i ogołocić do chwili,
która się przeistoczy zaraz,
która umrze za mniej niż moment

Wreszcie gdybym była w stanie
naruszyć nietykalność gwiazd
i nazwać przestrzeń adekwatnie

bo czy szemrzący dwuznakami
wiatr, w słowie przestrzeń
nie brzmi nazbyt... delikatnie

24 322 wyświetlenia
328 tekstów
70 obserwujących
  • sciezkazawila

    22 June 2014, 23:00

    Uczę się tego od nowa...

    Witaj

  • 22 June 2014, 22:59

    Dano nie widziane Zawiłości :)

    Powitać :)