Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Płaskowyż

Teksty z obrazami - Płaskowyż - motylek96
Płaskowyż - motylek96

Gdybym mogła oddechem
pozszywać wszystkie
niedojrzałe dni
nauczyłabym się siebie
od nowa

Mogłabym księżycowi
zaglądać głęboko w oczy
I słońcu czesać
złociste włosy

Gwiazdy mojej to wina
że nawlekam
nagie
miłości
na
zebrane z gałęzi listopady

Tylko kot się łasi
niewzruszony
ostatnim zdaniem losu

135 876 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
  • motylek96

    11 July 2020, 19:07

    Książki nie czytałam. Film bardzo ładny. Wzruszajacy.

  • motylek96

    10 July 2020, 12:21

    Dziękuję, że zatrzymaliście się przy moim wierszu choć na chwilkę. 💙
    Moja kocia, choć groźny ma wzrok, to łagodna jest niczym baranek. No chyba, że akurat nie jest😁

  • Monika M.

    10 July 2020, 10:52

    Maćku tylko uważaj, bo kot patrzy groźnie;).

  • Maciek Zz

    10 July 2020, 10:27

    I ja bym się połasił...

  • 10 July 2020, 09:59

    Przedostatnia zwrotka jest cudowna!