Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 16 July 2020

Tam

Gdybym jednak
miał wyjść z tego świata
to przecież po angielsku
nie raniąc tej garstki
co mnie kocha

Ciężko, ciężko jest
chciałbym jeszcze kochać.
Nienawidzić też
przecież nigdy tego nie robiłem

Gwiazdy tak wysoko lecą
na pewno łatwiej wzbić się ku nim bez ciała
a gdy się spada
- to nie może boleć

Nie ocieraj łez
- to życie
które raniąc
lubi nas załechtać jeszcze ironicznie
i jeśli nie zaznałeś prawdziwej miłości
- nic nie zaznałeś.
Błąkasz się jak dziecko, nie wiedząc
i nigdy nie żyłeś
bo co to za życie, jeśli na jego końcu
nie pragnie się spotkać ze sobą
Tam...

81 770 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • Maciek Zz

    18 July 2020, 19:50

    Nie trzeba nic tu działać krzykiem.
    Teraz załatw ich erotykiem 😎

  • scorpion

    18 July 2020, 19:25

    Jakbyś jeszcze mogła mnie podrapać pod... o, o tu, tu... pod łopadką...

    xD xD xD

  • scorpion

    18 July 2020, 17:01

    Hahah, ja nic nie podnosiłem, to Wy :D ta jeszcze na mnie to zwalcie ;]

  • scorpion

    17 July 2020, 20:31

    Co tu się za przeproszeniem odwala? Co ja zrobię z tymi wszystkim gwiazdkami? ;D jeśli to zbiórka dla biednych wierszokletów, to wolałbym dolary :]

  • Kamil Borkowski

    15 July 2020, 07:47

    Trafia tam, gdzie ma trafiać.
    Odpalisz czasami o tej trzeciej nad ranem.

  • onejka

    19 June 2020, 08:59

    Taaak ! kto miłości prawdziwej nie zaznał, nic nie zaznał...tyle, że, czekając na tą prawdziwą, trzeba też nastawić się na ból, albo najlepiej, czekać tylko na wzajemnie prawdziwą i możliwą do zrealizowania :)
    Ewentualnie modląc się o nią, dokładnie podać wszystkie szczegóły hi hi ;)

  • Ellander

    18 June 2020, 18:49

    Tak jak człowiek spotyka się z człowiekiem, tak miłość spotyka się z miłością. Nie znajdą się wzajemnie, jeśli wpierw nie pokochasz siebie. Nie kochając siebie samego, nie masz miłości do zaoferowania ;)