Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 18 April 2022

....

gdyby tak można było
przykleić
plasterek na serce
połączyć
ze sobą w sposób prosty
ranę głęboką
brzegami do siebie
a krew sącząca się
wypłakać jednego wieczora

ileż to lat cierpienia
mniej by było?
ileż przespanych nocy
więcej?
ile łez zaoszczędzonych?
ale czy człowiek
byłby taki sam?

56 981 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
  • kati75

    16 April 2022, 09:23

    Człowiek to krucha istota, zbyt wiele może go zranić a i tak siła jego czasem jest większa od niego samego.Cierpienie zaś uszlachetnia, wszystko jest po coś.

    od lontano, Anna S., Bromba