Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 1 October 2020

Półmrok

Gdyby smutek można było zakopać pod ziemię
Żal nie zamieszkiwałby duszy i serca
A one nie były tak wierne i stałe

Chmury nie spowijałyby myśli rozedrganych
Krople deszczu nie rozbijały z hukiem o pamięć

Gdyby wiedząc tak wiele, czas można byłoby cofać
Z okruchów uczuć, tęsknot, pragnień
Utkać dobroć, czułość i miłość

Smutek byłby wtedy jeszcze większy
Może jednak łatwiejszy do zniesienia

48 321 wyświetleń
413 tekstów
105 obserwujących
  • Pechowa_

    26 October 2020, 21:36

    Ahh.. zatrzymam ;)

  • Malusia_035

    2 October 2020, 11:45

    Przeczytałam jednym tchem , jestem zachwycona :)

    Pozdrawiam Elu :))

    od Naja i Fergus
  • Adnachiel

    1 October 2020, 20:23

    Félicitations!!!
    Ależ pięknie tu dzisiaj... Posiedzę sobie dłuższą chwilę, zadumam się... :)

    Serdecznie pozdrawiam.

  • Cris

    1 October 2020, 10:15

    Z podobaniem czytam ...pozdrawiam Elu :)

  • sprajtka

    1 October 2020, 06:56

    Chwytasz za ❤️ serce. Gratulacje.

    od Naja
  • Naja

    1 October 2020, 06:45

    Dzień Dobry :-) !!!

    Jak miło zacząć dzień w tak znamienitym Miejscu i Towarzystwie...

    Dziękuję :-)))

  • kati75

    30 September 2020, 19:56

  • onejka

    30 September 2020, 19:26

    Ela, nia znałam Cię z tej strony, jestem zachwycona !

    od Naja i kati75