Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadzieja

Gdyby nawet ostatnie światło zgasło,
A ty nie będziesz wierzył, że przeżyjesz tę noc
Dopóki ostatni płomyczek nie zgaśnie
Nie chowaj głowy pod koc.
Nadzieja
Jeśli zgasną już wszystkie światła
I szczekać przestanie pies
Wierz, że życie powstanie
I nie zgaśnie choćby małe było jak groch.
Nadzieja
Twą latarnią,
Nadzieja twym psem,
Nadzieja twym grochem,
Nadzieja twym życiem jest.
I choćbyś stracił i ją,
I marzenia najsłodsze,
Po prostu pragnienie mniej
Że następnym wstanie dzień.

1493 wyświetlenia
24 teksty
1 obserwujący
  • mill

    18 July 2016, 22:27

    ...bardzo ładny wiersz ...

  • pyskata_dziewczyna

    13 July 2016, 08:41

    Dzięki, nie zorientowałam się :)

  • Irracja

    13 July 2016, 08:18

    ... dopÓki, winno być...

    ;-)