Menu
Gildia Pióra na Patronite

Historia w księdze zapisania

Gdyby ktoś umiał przeczytać moje myśli
Stworzyłby największą opowieść życia
Opowieść o moim życiu
O mych rozterkach
O mych troskach

Byłaby to najgrubsza książka świata
Ale przynajmniej skończona
Nie to co moje opowiadania
Wiecznie niedokończone

Ten ktoś odkryłby moje najczulsze punkty
I odkryłby że wiecznie przybieram maskę nie wiedzy
O wszystkim co mnie otacza

Że...
Nie wiem co mam zrobić ze swoim życiem...
Którą drogą mam iść...

Odkryłby że wiecznie użalam się nad sobą...
Zadręczam się myślami...
Jaka to jestem beznadziejna...
Głupia...

Zauważyłby jakie zmiany we mnie zaszły

Jak bardzo chcę coś zrobić w życiu

Ale wiecznie mi nie wychodzi

Zobaczyłby ile uczuć może pochłonąć jedna osoba
I trzymać je w sobie
Bardzo długo

Droga życia nie tylko moja
Ale i twoja
Gdyby ją opisano w księdze...

Jak myślisz jakiego rodzaju byłaby to historia

Będzie szczęśliwe zakończenie

Czy tylko płacz i wiecznie zgrzytanie zębami

11 477 wyświetleń
183 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!