Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdybyś był....

Gdyby dzieliły nas wojny, setki tysięcy dróg
Listy nasze by do siebie nie dochodziły
Wtedy bym czekała na Ciebie
Dniem i nocą wyglądałabym na twój powrót...
Gdybyś był rycerzem, walecznym i godnym mej miłości
Byłabym przy Tobie, zapomniałabym o tym co było!
Gdybyś był boskim Apollo, byłabym twą muzą!
Tą jedyną na całe życie...
Gdybyś tak raz ujrzał noc ciemniejszą od dnia
Zrozumiałbyś co to uczucie....
Gdybyś wyzbył się swej twórczej dumy, byłbyś dziś szczęśliwy.
Miałbyś mnie....

2881 wyświetleń
40 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!