Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zakryty dzień

Gdy znów się mgła,
na niebie osadzi.
Swą niewidzialność,
po świecie oprowadzi.
Zakryje wszystko swoją jasnością.
Bladą i lichą rzeczywistością.
Pracę człowieka ukryje bez łez.
Chyba, że sprowadzi,
na świat ciemny deszcz.
Zapłacze natura.
Nad tym co zakryła.
Zaś kiedy nam to odda,
zatęskni każda chwilą.

13 790 wyświetleń
177 tekstów
60 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!