Menu
Gildia Pióra na Patronite

Każdy dzień jest tajemnicą..

Gdy zgiełk milknie wokół
Niebo szmaragdem kwitnie
Siadam z gitarą w mroku
Czekam aż słońce zniknie

Ogród do mnie rozprawia
Wonią przyciętej trawy
Pliszka milknie w zabawach
Przez chwilę razem gramy

Śpiewam o tym że nie jestem sam
Że trzeba mieć pięści twarde i w oku błysk
I że nie ma kogoś kto życie lepiej zna
I że prostą drogą zawsze trzeba iść

Że dżentelmeni zrzucają garnitury
Opierają łokcie na dywanach
Damy wieszają pranie na sznury
Siadają mężom na kolanach

Że kochać trzeba i w miłość wierzyć
Mimo zmęczenia słońcem i błękitami
Żadną miarą nie da się jej zmierzyć
Ani zrozumieć gdy jesteśmy sami

12 304 wyświetlenia
150 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!