Menu
Gildia Pióra na Patronite

A jeśli...

Gdy wszystko przemija i nuży,
Gdy kwiaty, choćby i najpiękniejsze, więdną,
Miłość trwać winna, a Ty znać jej wagę,
Zrozumiałem już te wszystkie słowa - dziękuję.

I znowu szukam serca jednego,
Raz jeszcze duszy pójdę szukać wierzącej,
W mrozie spojrzeń i płomieniach słów,
Miłość hartuję nie licząc przebytych razów.

Boskie błyskawice już mnie nie wystraszą,
Nie ugnę się też losu przeciwnościom,
Dziś wiem ile potrafiłbym zrobić, ile oddać,
By złamać tę ciszę bez serca drugiego.

A jeśli Miłość jest przereklamowana,
Naiwnym pozwól mi być i oszukiwanym,
Nakarm mnie tą słodką iluzją,
Pozwól być jedynym głupcem.

4921 wyświetleń
30 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!