Menu
Gildia Pióra na Patronite

Napisz Mi.

Gdy wiesz
o czym pisać
lecz nie wiesz jak
- to boli

To jak
słyszeć w głowie melodię
orkiestrę całą
a nie umieć zagrać
na jednym choćby instrumencie

Owoc... tak pysznie go zjeść
ile lat i wysiłku potrzeba
aby powstał
mając dwie lewe ręce
dowiesz się
czym jest ciężka praca?

Gdy myślisz tylko o posiłku
o śnie
tak pierwotne instynkty
tak piękne...

Dziś,
to jak melodia w głowie.

81 755 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • 30 September 2019, 00:00

    Wymykam się słowu lub ono mi, czasami lepiej się minąć i zatęsknić za zapachem. Dobrze to było dziś przeczytać

  • Moon G

    8 May 2019, 14:49

    Dokładnie to ostatnio mi doskwiera, raz na jakiś czas się uda ...

  • Kamil Borkowski

    29 April 2019, 20:07

    Przyjdzie umiejętność napisania tego, co chcesz napisać. :)

  • scorpion

    27 April 2019, 09:23

    Truman, nie enigmuj mi tu.

  • Kamil Borkowski

    26 April 2019, 17:46

    Przyjdzie.