Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bez słów

Gdy w księgę bez tekstu
Słowa zamknąć chciałam
Umarłam na chwilę
W sekund nieistnieniu.

Z uczucia ostrza
Serce tnącej myśli
Kapaly krwiste krople,
Palące trochę - na dłonie.

Te dłonie, których palce
Chciały dotykać Twoje ciało.
W minimalizmie przyjemności
Wybucha wszystko.

Wspomnienia nigdy nie zapisane
Ukryte w ciemności złamanej duszy.
Teraz jest nowe, inne, nie pierwsze.
W spokoju normalności niecodziennej.

Bardziej chcę dziś Ciebie.
Wiecej chcę Twojego zapachu
I dotyku Twego ciała,
Chcę więcej Ciebie we mnie.

Choć czytam puste strony
Zapisane słowem nienazwanym
Zaplamione krwistą przeszłością
Z pamiętnika przyszłych chwil

Chcę więcej Ciebie dziś.
Nowy rozdział pachnie
Tymi porankami w Twoich ramionach
I patrzy Twoimi oczami na moje nagie Ja.

Bez słów.
Chcę więcej tych chwil.

3791 wyświetleń
52 teksty
2 obserwujących
  • Cris

    25 August 2017, 04:44

    Pragnieniami zapisany...spełnienia. :)