Menu
Gildia Pióra na Patronite

li

gdy świat
był jeszcze młody
a niebo
świeżo malowane
odbiłem nań swoje dłonie
i oczęta
utkwiłem nie bezszklane

nim dorosły jeszcze lasy
i malutkie za wiatrem
latały drzewka
nim powstały ballady
tylko moja
rozbrzmiewała śpiewka

nim powstały ścieżki
i drogi
i nim się chmury
kłębowato zalęgły
osobiście
nadmuchiwalem obłoki
czasem
niektóre mi pękły

a to wszystko
nim zrodził się deszcz
nim powstały wody
nim zestarzał się świat
i był jeszcze młody

6950 wyświetleń
58 tekstów
18 obserwujących