Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przestroga

Gdy śmiałeś się podle z mojego nieszczęścia,
me serce pęknięte krew w duszę mą lało ...
a teraz gdy doszło do twego pęknięcia
to czemuż ty płaczesz? No śmiejże się! Śmiało!

Och nie śmiej się dziadku z cudzego wypadku
i nie życz drugiemu co tobie niemiłe,
bo nawet gdy myślisz, żeś królem na zamku
to kiedyś jak szmaciarz zejść możesz na kiłę.

71 030 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!