Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ekonomia zwykłego człowieka

Gdy słucham Wańkowicza

W radio czytanego

O budowie i wzroście Rzeczypospolitej

O rachubach stratach

Zaniechań przez lata

I o tych czekanych naszych sukcesach

Pozytywna tworzy się myśl

I pozytywne gospodarcze wrażenie

Że jestem tą cegłą w murze

Która ten mur

Na chwałę buduje

Oto i ekonomia moja

Z pozycji zwykłego człowieka

76 481 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • fyrfle

    19 November 2018, 13:46

    Podoba mi się taka szczerość, podoba mi się, że jest jeszcze ktoś(prócz)mnie, kto chce być cegłą w murze, a nie gąsiorem na najwyższe z wież Babel.