Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jej obraz

Gdy przychodzi noc
jak stara bluza
znoszone buty
siada w kącie życia
z drżeniem na ustach

W kieszeni wije się rozpacz
która nie pozwala wstać
ból w ciąży
siedzący na ławce
o zachodzie słońca

Wzejdzie księżyc
krwisty
w zimnych obłokach
relanium
poplątane usta
komunijny łańcuszek z Maryją
o smutnych oczach...

127 827 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 19 September 2019, 16:00

    tu nie wypada powiedzieć ładny, bardzo ładny

    tu trzeba nisko się pokłonić i ja to czynię