Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

naszyjnik

gdy płynę myślą
nigdy nie wiem jak ona skończy
czy ugrzęźnie na mieliźnie niemożności
czy wystrzeli w przestrzeń
i zmaterializuje się w czyjejś dłoni…

gdy płynę myślą
a płynę nawet we śnie…
nigdy nie wiem jaki obrót we mnie weźmie
czy zagubi się we mgle czy objawi faktem

dlatego opowiadajmy sobie myśli
rozwijajmy je wokół ziarenka piasku
dawajmy im szansę do stawania się perłami
potem… nawlekaj je na nitki
i wieszaj na mnie… te nasze myśli…

2.01.2019, 17.45-17.50

33 778 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących